Blog

Legjobb szerszámgép vásárlása

2020.12.01 17:57
Legjobb szerszámgép vásárlása

A legjobb szerszámgép vásárlása nem egyszerű feladat, hiszen rengeteg gyártó, rengeteg típusú gépe megtalálható a mai kínálatban. Szerencsére ma már számos kritérium alapján szűrhetjük a minőségi, számunkra leginkább megfelelő szerszámgépek kínálatát.

Melyek a legjobb szerszámgép márkák?

Ahhoz, hogy a legjobb szerszámgépeket vásárolhassuk meg, nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyek a legminőségibb szerszámgyártó márkák. Persze nem szentírás, hogy csak a legjobbak közül érdemes válogatni, de a tradicionálisan minőségi gyártók jellemzően minőségben is kimagaslót képviselnek.

A valóban minőségi gyártók közül mindenképp érdemes megjegyeznünk az alábbi gyártók nevét:

  • Makita
  • Milwaukee

A fenti gyártók mind akkumulátoros, mind vezetékes szerszámgépek terén kimagasló minőséget képviselnek, emiatt kifejezetten kedveltek azok körében, ahol a professzionális felhasználás a cél.

Azonban, ahogy említettük a kevésbé ismert márkák terén is találhatunk ideális és tartós megoldásokat, ha némi kompromisszumot kötünk elvárásainkban.

Szerszámgép felhasználási területe

Az ideális szerszámgép kiválasztása során nem mindegy, hogy a gépet otthoni vagy professzionális felhasználásra szánjuk. Az otthoni felhasználásra ugyanis egy kisebb teljesítményű gép is tökéletesen elég lehet, míg a folyamatos, hosszantartó használathoz egyértelműen a professzionális, nagyobb teljesítményű gépek jelenthetnek megoldást.

Az otthoni és a professzionális gépek megkülönböztetéséhez a legtöbb esetben, főképp gépi erővel működő szerszámok esetében gyakran találkozhatunk ugyanolyan márkájú, hasonlóan kinéző, de mégis más-más színű gépekkel. Ezek döntően zöld és kék színű megkülönböztetésben részesülnek.

Otthoni szerszámgépek

Az előbbi szerszámgépek jellemzően otthoni felhasználásra, kisebb barkácsolási feladatokra alkalmasak, a rendszeres, hosszantartó, megerőltető használatot azonban hosszútávon rosszul tolerálják.

Professzionális szerszámgépek

A kék színezetű szerszámgépek ezzel ellentétben a professzionális felhasználókat célozzák, akiknek a tartósság mellett a teljesítmény is fontos. Ezeket a gépeket előszeretettel használják az iparban is, így ha mi magunk is hosszútávú megoldásban gondolkodunk, akkor ezeket érdemes választanunk.

Szerszámgépek ára

Az árkategória mindenki számára egy érzékeny kérdéskör, ahol a márka, a funkció egyaránt közbeszólhat. Otthoni felhasználásra egy középkategóriás gyártó, otthoni felhasználásra szánt gépe is optimális lehet. Ezeknek a gépeknek az ára emiatt azonban jóval kedvezőbb is, mint a profi szerszámgépek esetében. Ezt figyelembe véve a szerszámgépek árai a pár ezrestől a több tízezres kategóriákig terjedhet.

Összegezve:

A szerszámgépek vásárlása tehát egy bonyolult témakör, ahol alapos mérlegelésben kell felmérnünk saját igényeinket, a leendő gép árfekvését, márkáját és egyéb jellemzőit is. A legegyszerűbb mód emiatt a legjobb szerszámgép kiválasztására, ha minőségi, széles kínálatból választunk, ami a szerszamvaros.hu webáruházban megtalálható.