Olfa

A szerszámok közül a kések és pengék biztosan megtalálhatók minden cégnél, de még a háztartásoknál is. Legyen szó professzionális munkáról, vagy otthoni barkácsolásról egy életlen, gyenge minőségű penge könnyen tönkreteheti, vagy legalábbis megakaszthatja a munkát. Az Olfa magas minőségű pengéivel azonban ez elképzelhetetlen. Ráadásul ezek a termékek a Szerszámváros kínálatában is megtalálhatók.

Olfa cég története

Ki ne ismerné a tördelhető pengéket. Ezek a ma már világszinten elterjedt eszközök mindenhol jelen vannak, ahol barkácsolásra, vagy professzionális munkára van szükség. Az Olfa cég nélkül azonban mindez elképzelhetetlen lenne.

1956-ban ugyanis Yosio Okada az Olfa Corporation alapítója, találta fel az első tördelhető pengéjű kést. Az ihletet ehhez a különleges ötlethez a táblás csoki szeleteinek töréséből és a törött üvegek szilánkjainak elemzéséből vette.

Ezt követően a késpengék hossza, szélessége és szöge, amiket az Olfa cég alapítója határozott meg, világszerte szabvánnyá vált a törhető késpengék számára. Azóta az Olfa kések világszerte fogalomnak számítanak a mai napig is.

Olfa kések

Az Olfa kés és pengegyártó termékeinek színét maga a feltaláló, Yoshio Okada döntötte el még 1967-ben. Ekkor egy egyedi, figyelemfelkeltő halványsárga árnyalat mellett döntött, ami hasonlít a tojás sárgájához. Ezt később halvány pasztellszínné keverte. Akkortájt a szerszámok többnyire sötét színűek voltak, mint fekete vagy ezüst.

Yoshio Okada ugyanis rájött arra, hogy egy késnek könnyen felismerhetőnek kell lennie a szerszámos ládában. Színének pedig a biztonság és megszokottság érzését kell nyújtania. Mára ez a pasztell sárga szín az Olfa kések fő ismertetője.

Minőségi pengék és kések

Az OLFA pengék, a tradicionális Japán acélgyártás hagyományait követve, kizárólag a legjobb minőségű acélból készülnek. Minőségük egy többlépcsős előállítási folyamat eredménye, mely során az OLFA által alkalmazott keménység, élezési szögek, a köszörűkő durvasága, a csiszolás fordulatszáma, mind garantálja az OLFA pengék élességét és sokáig tartó élettartamát.

Olfa penge kínálat

Az Olfa kínálatában ma már nem csak a standard törhető pengék találhatók meg, hanem számos más innovatív és professzionális igényekhez is igazodó pengét, illetve kést is megtalálhatunk termékeik között. A termék kínálatukban így megtalálhatunk többek között:

  • standard pengéket,
  • biztonsági késeket,
  • ipari pengéket,
  • kaparó pengéket,
  • dekor és hobby pengéket,
  • kör pengéket is.

 

Összegezve:

A kínálat tehát rendkívül széles, így tényleg bárki megtalálhatja számítását, legyen szó hobbi szintű, vagy professzionális felhasználásról. Ráadásul a hosszú élettartam garantált, hiszen az Olfa tradicionális késeit minőségi anyagokból és nagy odafigyeléssel készítik.