BEKAMENT BK-MAL 420 cement-mész vakolat 30kg

Cikkszám: 657691
BEKAMENT BK-MAL 420 cement-mész vakolat 30kg
BEKAMENT BK-MAL 420 cement-mész vakolat 30kg
Cikkszám: 657691
Nincs raktáron
-10%
3 665 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. 3 298 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2024.05.09  -  A készlet erejéig!
FELHASZNÁLÁS

Megerősített cement- mész vakolat kézi és gépi alkalmazásra, beltéri és kültéri tégla-, blokk-, falazóblokk- és betonfalra. A termék alkalmazható vizes helyiségekbe is, valamint minden olyan felületre, melyre kerámialapot helyeznek. Nagyfokú mechanikus szilárdság és jó tapadóképesség jellemzi, ezért kifejezetten olyan felületekre, melyre később nehéz tárgyakat helyeznek.

ELŐKÉSZÍTÉS ÉS ALKALMAZÁS

A felület, amelyre a vakolatot felvisszük legyen szilárd, tiszta, száraz, laza részektől- és zsírfolttól mentes. A rések elfedését és fugázását, az elektromos- vízszerelési hornyokat ki kell tölteni a vakolat felhordása előtt. Blokktéglából és téglából épített falak esetén, valamint ha a felületen jelentos egyenetlenség észlelheto, elozoleg hígított vakolat felvitele szükséges (fröccsentés). Beton vagy más sima felület vakolásánál a felületet BK-Beton Kontak-tal szükséges kezelni, a vakolat tapadásának javítása érdekében. A nagy felszívóképességgel rendelkező, porózus alapzatok (falazóblokk) esetén az felületet BK-Nivelator-ral kezeljük, az egyenetlen száradás és a vakolat repedezésének elkerülése érdekében. Alkalmazáskor az anyaghoz adjunk kb. 22-24% vizet (kb. 7l vízzel 30kg-hoz) és intenzíven keverjük fel. A vakolatot általában két részben kell felvinni, rétegelve nedves a nedves elv szerint, az előzőleg előkészített száraz alapra min. 10 mm, de max. 25 mm vastagságban. Ezt követően a vakolatot H-léccel húzzuk szét, a felesleget távolítsuk el, hiányosságokat pótoljuk és simítsuk el. vastagabb felhordás esetén folyamatosan, rétegelve nedves a nedves elv szerint kell felhordani a szükséges vastagság eléréséig (max. 40 mm).

OPTIMÁLIS IDŐJÁRÁSI FELTÉTEL

A felület és a levegő hőmérséklete +5°C – +25°C. Egyenletes száradás szükséges. A felhordott vakolat közvetlen szárítása nem javasolt.

ANYAGSZÜKSÉGLET

Kb. 12-13 kg/m²/cm vastagság.

SZAVATOSSÁGI IDŐ ÉS TÁROLÁS

12 hónap eredeti bontatalan csomagolásban, száraz helyiségben raklapon tárolva.

CSOMAGOLÁS

30 kg